Składnik |
% |
ilość potrzebna do przygotowania 1kg mieszanki |
ilość potrzebna do przygotowania
|
Marcel van den Eynde Rekord Breme
|
30% |
300g |
300g |
Marcel van den Eynde Gold Pro Yellow
|
30% |
300g |
300g |
Traper Pieczywo Czerwone Fluo
|
5% |
50g |
50g |
Sensas Super Epiceine Noire
|
10% |
100g |
100g |
SENSAS COPRAH MELASSE
|
5% |
50g |
50g |
Traper Kaszka Kukurydziana
|
15% |
150g |
150g |
MARCEL VAN DEN EYNDE BRASEM CARAMEL 250g
|
5% |
50g |
50g |
GLINA |
WOJZIEM Glina wiążąca 2kg
|
90% |
900g |
900g |
WOJZIEM BENTONIT
|
8% |
80g |
80g |
Sensas Vanille nat.
|
2% |
20g |
20g |
ROBAKI |
BIAŁE ROBAKI |
1l |
|
|
PINKA |
- |
|
|
JOKERS |
0,25l |
|
|
Gruba ochotka |
0,25l |
|
|
Czerwone robaki |
0,2l |
|
|
CASTER |
0,25l |
|
|
Dodatkowe informacje
Odra w miejscowości Klucze ma bardzo silny uciąg, dlatego zanętę trzeba dobrze dociążyć i dokleić. Stosunek zanęty do gliny wynosi 2:3, przy czym zanęta dodatkowo doklejona jest gotowaną kaszą kukurydzianą. Pieczywo fluo doskonale wabi jazie i klenie, a należy go dodać do zanęty tuż przed lepieniem kul. Duża ilość białych robaków i casterów podnosi skuteczność zanęty. Ochotka i siekane robaki trafiają do zanęty w drugiej godzinie, kiedy w łowisku pojawiają się leszcze.
|