Składnik |
% |
ilość potrzebna do przygotowania 1kg mieszanki |
ilość potrzebna do przygotowania
|
Lorpio Grand Prix River
|
30% |
300g |
300g |
Lorpio Super Jaź, Kleń, Leszcz
|
30% |
300g |
300g |
Lorpio Pieczywo fluo mix
|
10% |
100g |
100g |
LORPIO KLEJ SPECIAL RZEKA
|
10% |
100g |
100g |
Lorpio TTX Gruby
|
10% |
100g |
100g |
Lorpio Aromat grand prix scopex
|
5% |
50g |
50g |
Lorpio Kukurydza aromatyzowana w zalewie tutti - frutti
|
5% |
50g |
50g |
GLINA |
Lorpio Glina rzeka standard
|
90% |
900g |
900g |
Sensas Liant A Coller
|
10% |
100g |
100g |
ROBAKI |
BIAŁE ROBAKI |
2,5l |
|
|
Dodatkowe informacje
Zanęta musi być namoczona wieczorem dnia poprzedniego, aby dobrze przylegała do dna i nie odprowadzała ryb. Jedynie pieczywo fluo dodajemy na kilkanaście minut przed łowieniem. TTX powinien być zalany gorącą wodą, aby uaktywnić jego właściwości wiążące. Duża ilość dużych białych robaków powinna trafić do zanęty już od samego początku, a później systematycznie uzupełniana w łowisku za pomocą donęcania. Jazie to znane łakomczuchy, dlatego zanęty powinno być sporo, co najmniej 4-5kg suchej mieszanki na 4 godziny łowienia. Część robaków warto zmrozić, lub sparzyć, aby można było ich więcej umieścić w zanęcie.
|