Składnik |
% |
ilość potrzebna do przygotowania 1kg mieszanki |
ilość potrzebna do przygotowania
|
Marcel van den Eynde Gold Pro
|
20% |
200g |
200g |
Sensas Super Bream 1kg
|
20% |
200g |
200g |
Jaxon Copra Melasa
|
4% |
40g |
40g |
Jaxon Pieczywo Fluo Czerwone
|
2% |
20g |
20g |
Jaxon Pastoncino Czerwone
|
2% |
20g |
20g |
www.leszcz.pl Glina rzeczna sucha 2kg
|
50% |
500g |
500g |
Jaxon Leszcz Belge 250g
|
2% |
20g |
20g |
GLINA |
www.leszcz.pl Double Leam 2kg
|
90% |
900g |
900g |
www.leszcz.pl Bentonit 1kg
|
10% |
100g |
100g |
ROBAKI |
JOKERS |
200g |
|
|
Dodatkowe informacje
Zanętę spożywczą namoczyłem wodą z płynną melasą, wieczorem poprzedzającym zawody. Do dobrze namoczonej zanęty dodałem suchą glinę i dokładnie wymieszałem za pomocą mieszadła na wiertarce o bardzo szybkich obrotach.
Całość była lekko przemoczona, aby zanęta przylegała do dna i nie wabiła uklei.
Glinę Double leam rzeka wymieszałem z jokersem, a następnie dokleiłem bentonitem. Z tej mieszanki robiłem kule do kubka zanętowego.
100g jokersa i 100g kolorowej pinki trafiło do zanęty z gliną. Pozostała ilość jokersa trafiła do gliny.
|